✅ "Majesteit U kent het werkelijke leven niet' - Michael Riemens (19-Apr) - ebook Downloaden

Boektitel : "Majesteit U kent het werkelijke leven niet'
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 510 pagina's
Jaar : 19-Apr
Categorie : Geschiedenis, ,
Uitgever : Uitgeverij Vantilt
Taal: Nederlands

Een unieke inkijk in de monarchie staatsstructuur en bestuurlijke verhoudingen uit de recente geschiedenis. Een must voor een ieder die interesse heeft in de werkelijke wereld rondom het Koningshuis van de Tweede Wereldoorlog maar ook de invloed en rol van buitenlandse relaties. De schrijver trakteert de lezer met de dagboeken en de annotaties op enkele belangrijke en volstrekt nieuwe inzichten uit de geschiedenis van de vorige eeuw. Daarmee opent hij met dit boek voor de lezer deuren die anders gesloten waren gebleven. Niet alleen de plannen voor het wegsluizen van nazis om de Belgische koning Leopold III en zijn gezin veilig te stellen maar (wellicht nog meer) de rol van Amerika in dat verband. Van Kleffens blijkt bovendien een razend interessante persoonlijkheid met (nog immer) actuele en ideen. Riemens neemt de lezer op gedegen wijze mee door de verschillende delen van de dagboeken van Van Kleffens gestructureerd en onderbouwd (onder verwijzing naar vele gezaghebbende bronnen) in te leiden en te annoteren. Dit boek heeft grote historische maatschappelijke en wetenschappelijke waarde. Dit boek hoort bij iedereen met een beetje historisch besef in de kast te staan. Koesteren deze auteur!

Prachtig boek dat in binnen- en buitenland veel in het nieuws was. De lezer krijgt allerlei unieke inkijkjes over de Oranjes de oorlogskabinetten de Roosevelts Engelandvaarders en het oorlogsnieuws bezien vanuit Londen. Elk dagboek is uitstekend ingeleid en geannoteerd. Aanrader!

interessant verhaal over buitenlandse politiek in WO II; Een goede BZ-minister die zich bepaald niet liet intimideren door de majesteit Wilhelmina !!

Eelco Nicolaas van Kleffens geldt als een van de belangrijkste en invloedrijkste Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken (1939-1946) uit de twintigste eeuw. In Majesteit U kent het werkelijke leven niet worden de vijf dagboeken die Van Kleffens tijdens de Tweede Wereldoorlog bijhield voor het eerst integraal uitgegeven. Tezamen vormen ze een unieke bron voor de Nederlandse monarchie en de oorlogskabinetten in ballingschap te Londen. In de dagboeken is n van de zeer schaarse vertrouwelingen van koningin Wilhelmina aan het woord. Van Kleffens' beschrijvingen van haar zwak- en onzekerheden en stemmingswisselingen wijken nogal af van het gangbare beeld van de "Moeder van het Verzet'. In opdracht van Wilhelmina trad hij op in enkele uiterst delicate en explosieve kwesties. De dagboeken leveren ook nieuwe inzichten op over de Nederlandse buitenlands- politieke en diplomatieke geschiedenis uit de oorlogsjaren. Vooral de beschrijvingen van de besprekingen met de Amerikaanse president Roosevelt en leden van zijn regering zijn interessant vanuit het perspectief van een kleine(re) staat die zichzelf niet onbelangrijk vond. Ten slotte geven de dagboeken nieuwe informatie over het Londense bannelingenmilieu Engelandvaarders de dingen van alledag en het oorlogsnieuws. Toon meer

Best Seller: