👍 Langs de muur van Trump - Edwin Timmer (18-Nov) - Boek Downloaden

Langs de muur van Trump
Boektitel : Langs de muur van Trump
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 272 pagina's
Jaar : 18-Nov
Categorie : Reisverhalen, Geschiedenis,
Uitgever : Volt
Taal: Nederlands

Wat een fascinerend boek. Mexico kennen we eigenlijk bijna niet en de VS blijkt ook nogal anders dan we in de kranten lezen en op tv zien. Lees de samenvatting van dit boek hierboven en dat is precies wat je krijgt. Het is verbijsterend om te lezen hoe het leven in deze grensstreek in elkaar steekt. Vaak is hetgeen in de VS gebeurd een voorbode voor NL maar ik hoop toch dat dit ons bespaard blijft. Kortom fascinerend boek welke heel informatief is maar gek genoeg toch leest als een spannend boek.

Fascinerend!! Heel informatief want soms hoor je bepaalde onderwerp wel op de nieuws maar daar houdt het op. Wij zijn van heel snel een oordeel geven zoals; joh dat is ver van mijn bed show dus geen interesse. Maar eigenlijk moeten we ons wel beter laten informeren zodat wij ook kunnen participeren in de samenleving. Geen betere schrijver voor deze soort dilemmas !! Good job Edwin een aanrader deze boek.

Boeiend boek spannend aangrijpend en vlot geschreven. Een vertaling naar Engels en/of Spaans is de moeite waard.

Uit fascinerende ontmoetingen met migranten paters verslaafden veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel straffeloosheid en een vaak corrupte overheid waar kwetsbare individuen ieder hun eigen weg zoeken naar een beter leven. Is de muur een oplossing voor de problemen? Donald Trump doet graag alsof Mexico en de Verenigde Staten met de rug naar elkaar toe staan. Dat er een oorlogsachtige sfeer heerst en dat er in elke illegale migrant een crimineel of een verkrachter schuilt. Waar komt die eenzijdige retoriek toch vandaan en schuilt er ook maar enige waarheid in? Een reis van Harlingen naar Tijuana van de Golf van Mexico naar de Pacifische kust toont een zeer divers landschap vol boeiende persoonlijkheden imposante natuur en een gemengde cultuur met een zeer grote wederzijdse economische afhankelijkheid. Ondanks die moderne integratie ligt het oude wetteloze Wilde Westen telkens dreigend op de loer. Toon meer

Recomended Book: