πŸ“š Abdi Nageeye - Andre van Kats (19-Apr) - Boek Downloaden op kobo

Abdi Nageeye
Boektitel : Abdi Nageeye
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 227 pagina's
Jaar : 19-Apr
Categorie : Fitness & Conditie, Hardlopen, Sportbiografien
Uitgever : Uitgeverij Lucht
Taal: Nederlands

Om eerlijk te zijn had ik niet zoveel met Adbi Nageeye. Een loper uit Somali die in Kenia woont en dan Nederlandse records loopt dat vond ik nog flauwer dan Bart Veldkamp die voor Belgi ging schaatsen. Maar na het lezen van zijn biografie denk ik alleen maar: wauw wat een bijzondere man. Het boek leest als een trein en zit bomvol kippenvel-momenten. Hulde aan de schrijver. Driemaal hulde aan deze bijzondere topatleet.

Mooi geschreven boek van een zeer indrukwekkende hardlopen die een bijzondere reis in zijn leven heeft gemaakt. Wat een held!

Boek dat erg makkelijk weg leest. Veel over zijn turbulente jeugd waar je oren van gaan klapperen. Ook leuke insights in hoe het er aan toe gaat in de wereldtop van de marathonlopers.

Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu 1989) is de koning van de lange afstand in Nederland. Nadat hij op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syri Somali en Ethiopi bracht voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte. Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon traint hij met de beste trainingsgroep ter wereld in Kenia en maakt hij samen met wereldtoppers als Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele deel uit van het NN Running Team. Andr van Kats volgde de verrichtingen van Abdi Nageeye een jaar lang op de voet reisde met hem mee naar onder meer Boston Eldoret (Kenia) en Berlijn en sprak uitgebreid met de atleet over zijn veelbewogen jeugd. Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van een van de koningsklassen van de atletiek. Bovenal is het een verhaal over een zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen die vastberaden zijn eigen weg kiest. Het gaat over de gevaren onderweg de dunne lijn tussen slagen en falen en de route naar vrijheid in zowel de marathon als het leven zelf. Met een voorwoord door Eliud Kipchoge wereldrecordhouder en olympisch kampioen op de marathon. Van Andr van Kats (1984) verscheen eerder het boek BOSKAMP Leven met Feyenoord dat werd onderscheiden met de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar. Toon meer

Best Seller: