👍 Wat zou Aristoteles doen? - Edith Hall (oktober 2018) - Boek Downloaden op e-reader

Wat zou Aristoteles doen?
Boektitel : Wat zou Aristoteles doen?
ISBN: 9789025906511
Totaal Pagina's : 288 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness, Carriere & Succes, Sociale vaardigheden
Uitgever : Have | Ten
Taal: Nederlands

Het boek heeft een intrigerende cover en een interessante titel. Het boek nodigt uit tot lezen. In Wat zou Aristoteles doen? maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideen juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. Het hele proces van wikken en wegen is volgens Aristoteles waardevol in zichzelf. Hoe beter je wordt in het nadenken over waarom je een bepaalde keuze maakt hoe meer praktische wijsheid je vergaart. In Wat zou Aristoteles doen? bespreekt de auteur tien alledaagse themas en wat Aristoteles erover te zeggen heeft o.a de thema.s Geluk Potentie,zelfkennis,liefde en sterfelijkheid Het boek is erg interessant om te lezen,en je krijgt weer een nieuwe kijk op bepaalde dingen Geen boek voor snel even tussen door,maar zeker een aanrader..

Ik vind het een interessant boek,en het laat je op een andere manier naar dingen kijken Opgedeeld in 10 hoofdstukken Geluk,Potentie,Beslissingen,Communicatie,Zelfkennis,Intenties,Liefde,Gemeenschap,Vrije Tijd en Sterfelijkheid maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideen juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. het boek leest fijn en wordt nergens saai en valt nergens in herhaling. Erg interessant en achterin staat nog een uitgebreide woordenlijst,en een lijst voor eventuele andere werken om te lezen,en register van Aristoteles zijn werken. Zeer uitgebreid dus.

Eenvoudig geschreven goed te begrijpen heel toegankelijk

Wat zou Aristoteles doen?' van Edith Hall maakt Aristoteles' filosofie praktisch toepasbaar voor het moderne leven. In "Wat zou Aristoteles doen' maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideen juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. Ze combineert hiervoor ethiek en joie de vivre en haalt verrassende onderbelichte kanten van Aristoteles leven naar voren en verbindt zijn filosofie met onze eigen levens. Aristoteles is d filosoof voor wie een goed en gelukkig wil leven. In een bijzonder turbulente en politieke tijd praktiseerde hij zijn filosofie niet alleen in de maatschappij maar ook in het familieleven en in vriendschappen.

Best Book: